23948sdkhjf

Nu är Värmlandsmjölken störst

Wermlands Mejeri har gått förbi konkurrenter som Arla när det kommer till försäljning i Konsum Värmlands butiker.
I början av augusti 2015 sattes det anrika mejeriet i värmländska Nysäter åter igång. Därefter har det då nybildade Wermlands Mejeri vräkt in mjölk till butikskedjor som Ica och Coop/Konsum.

Den lokala mjölken har visat sig populär bland värmlänningarna. Nu meddelar Konsum Värmland att Värmlandsmjölken har gått förbi konkurrenter som Arla inom Konsum Värmlands butiker. Under årets första fyra månader har Wermlands Mejeri uppnått en andel inom sitt varuområde på drygt 57 procent samtidigt som grädden ligger på en andel på drygt 63 procent.

Det är en utveckling som Konsum Värmland jublar över.

— Redan i augusti 2015 tecknade vi ett avtal med Wermlands Mejeri att vi garanterade att sälja minst 2,5 miljoner liter Värmlandsmjölk per år. Men att Värmlandsmjölken och grädden skulle dominera inom sina varuområden är en utveckling klart över förväntan, säger Konsum Värmlands vd Tomas Sjölander.

Mjölken och grädden från Wermlands Mejeri kostar två kronor mer per liter i förhållande till motsvarande produkter från Arla. En krona går oavkortat till de leverarande mjölkbönderna och hittills i år har det inneburit att 914 872 kronor har betalats ut i extraersättning till bönderna.

— Värmlandsmjölken är ett lysande exempel på att vi konsumenter är beredda att betala lite mer för att stötta tillväxt och sysselsättning i Värmland. Det stärker oss inom Konsum Värmland att fortsätta gå i bräschen för lokalt producerade varor, säger Tomas Sjölander.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093