På Nutisal i Helsingborg, som Cloetta förvärvade 2014, rostas, smaksätts och förpackas nötter. Nu ska personalstyrkan, i nuläget runt 40 personer, bantas ned. Sex fast anställda och fem visstidsanställda får lämna nötfabriken, uppger Helsingborgs Dagblad. Det handlar om en ren besparingsåtgärd. — Vi gör det för att öka lönsamheten. Vi arbetar ständigt med effektiviseringar och tittar på alla kostnader, inte bara vid fabriken i Helsingborg utan i hela koncernen, säger Karin Svärdh, produktionschef inom Cloetta, till Helsingborgs Dagblad. Enligt Karin Svärdh betyder uppsägningarna inte nödvändigtvis volymminskningar. — Det kan göra att vi går ner ett skift på någon av packlinjerna, men det handlar också om hur många som arbetar på en linje. Det kanske innebär att man går ner i antal på linjen, till tidningen.
Cloetta skalar ned på nötter
Sex anställda och fem visstidsanställda får gå när konfektyrjätten genomför nedskärningar på nötfabriken i Helsingborg.
På Nutisal i Helsingborg, som Cloetta förvärvade 2014, rostas, smaksätts och förpackas nötter. Nu ska personalstyrkan, i nuläget runt 40 personer, bantas ned. Sex fast anställda och fem visstidsanställda får lämna nötfabriken, uppger Helsingborgs Dagblad. Det handlar om en ren besparingsåtgärd. — Vi gör det för att öka lönsamheten. Vi arbetar ständigt med effektiviseringar och tittar på alla kostnader, inte bara vid fabriken i Helsingborg utan i hela koncernen, säger Karin Svärdh, produktionschef inom Cloetta, till Helsingborgs Dagblad. Enligt Karin Svärdh betyder uppsägningarna inte nödvändigtvis volymminskningar. — Det kan göra att vi går ner ett skift på någon av packlinjerna, men det handlar också om hur många som arbetar på en linje. Det kanske innebär att man går ner i antal på linjen, till tidningen.