23948sdkhjf

Storinvestering i Bjuv

Kakmixavtal ger torrlivsmedelsföretaget Ceres luft under vingarna.
För ett drygt halvår sedan köpte ägaren bakom Ceres i Skåne, investmentbolaget Aquilles Invest, förpackningsbolaget Alna Foods i syfte att bredda produktionsbasen.

Läs också: Ceres köper Alna Food

Nu ger satsningen resultat. Lantmännen Cerealia har tecknat ett avtal som innebär att Lantmännens kakmixer, som idag tillverkas i danska Odense, i fortsättningen kommer att kommer att blandas och packas hos Ceres i Bjuv.

Ordern gör att Ceres fabrik i Bjuv behöver byggas ut och Aqilles Invest aviserar investeringar på blandnings- och förpackningsutrustning och modifiering av anläggningen på cirka 15 miljoner kronor. Investeringen den största som gjorts på många år. Verksamheten beräknas komma igång under det första kvartalet 2017.

— Vi är såklart mycket nöjda med detta avtal. Det här är ett viktigt led i vår satsning på att bli en av Nordens ledande aktörer inom blandning och packning av torra livsmedel. Det ger oss en bredare plattform än tidigare när fokus helt varit inriktat på barnmat. Förhoppningsvis kommer investeringen leda till ytterligare affärer, säger Ceres vd Henrik Nyberg, i ett pressmeddelande.

Läs också: Nestlé bryter med Ceres

Avtalet med Lantmännen kan ses som något av en revansch för såväl Ceres, som i slutet av 2016 förlorar sin största kund, Nestlé, och för Bjuv som fortfarande försöker återhämta sig från chockbeskedet att Findus lämnar kommunen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062