23948sdkhjf

Brand i anrik charkuterifabrik

Bjuv-företaget Charkprodukter är på väg att resa sig ur askan.
"På grund av brand i vår fabrik har vi stopp i produktionen". Det meddelandet når den som besöker Charkprodukters hemsida.

Det var på måndagskvällen den 25 juli som en kraftig brand startade i Charkprodukters fabrik i Södra Vram i Bjuvs kommun. Räddningstjänsten fick till slut bukt på branden och sedan dess har arbetet med att reparera skadorna pågått, uppger Helsingsborgs Dagblad.

— Just nu är det högsäsong, så produktionen gick för fullt när branden startade tidigt på måndagskvällen. Personalen på kvällskiftet märkte att det luktade konstigt och meddelade arbetsledningen, säger Olle Karlsson, huvudägare och vd på Charkprodukter, till HD.

Men vad som skulle kunna blivit ännu ett hårt slag mot Bjuv efter förlusten av Findus ser ut att få ett förhållandevis lyckligt slut. Personalutrymmen och kontor blev helt utbrända, men huvuddelen av produktionsanläggningen klarade sig betydligt bättre.

Att återställa lokalerna kommer dock att bli kostsamt.

— Det handlar om mång-mångmiljonbelopp. Exakt hur mycket har jag inga siffor på, men det handlar om stora summor. Vi är dock försäkrade för detta, säger Olle Karlsson.

Hos Charkprodukter tillverkas omkring 3 000 ton charkuterivaror per år, bland annat korv och leverpastej. Verksamheten startade som Billesholms Korv av den danska krigsflyktingen Arne Madsen och Henry Johansson på 1940-talet.

De senaste 25 åren är det Olle Karlsson som styrt skutan under företagsnamnet Charkprodukter. Han räknar med full produktion till den 7 augusti.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172