23948sdkhjf

Spendrups satsar på basket

Under Loka-flagg stöttar bryggeriet en idrottssatsning för ungdomar med funktionsnedsättning.
— Idrott är ett stort intresse i den här målgruppen precis som hos andra unga, men de har inte samma möjlighet att bli en del av en klubb eller lag. Så behöver det inte vara, säger initiativtagaren Jonas Autio, som spelat basket i svenska landslaget.

Tillsammans med Svenska Basketbollförbundet och Spendrupsvarumärket Loka har han startat Olympic Challenge — ett projekt där gymnasiesärskolor och dagliga verksamheter i Västsverige får prova på basket och i slutändan delta i en turnering. Målet är att personer med intellektuell funktionsnedsättning ska få chans att idrotta på samma villkor som andra ungdomar.

Det är via den sociala satsningen "Loka Heroes" som Spendrups gått in i projektet.

— Med Loka Heroes vill vi uppmärksamma att alla kan vara med! Hälsa och mångfald är viktiga frågor för oss på Spendrups. Basket är kanske Sveriges mest jämställda och integrerade sport och gör skillnad på riktigt inom dessa områden. Men, där behovet för basket är som störst är ofta där resurserna saknas som mest och det är där som vi kommer in i bilden, säger Fredrik Spendrup, vd för Spendrups Bryggeri, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063