23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Champagnekris bubblar upp

Frost, hagel och mögel ställer till det för de franska vinodlarna. Nu nalkas champagnebrist.












Upp mot 70 procent. Så stor del av skörden är totalförstörd för många champagneproducenter efter att området Côte des Bar drabbats av frostnätter sent in på vårkanten, det skriver Nyhetsbyrån Direkt, som hänvisar till vintidskriften Decanter. När frostnätterna till slut släppte taget om Champagne-regionen drabbades vingårdarna av hagelstormar. Och inte nog med det, hela 99 procent av vingårdarna i distriktet uppger att de har drabbats av blad- och gråmögelskador. Då säsongens skörd har varit en av de sämsta i mannaminne kommer det sannolikt att råda champagnebrist. "Vi bedömer att snittproduktionen i [området] kommer ligga kring 2 500–3 000 kg/hektar, vilket kan jämföras med budgeterade 10 700 kg/hektar som bestämdes i juli", säger Champagne Philipponnats vd Charles Philipponnat, till Decanter.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078