23948sdkhjf

Pallplockare blir tysk

Det danska automationsteknikföretaget köps upp.
Danska Qubiqa, kanske mest känd för den automatiserade depalleteringsmaskinen Layer Picker, har köpts upp av den tyska teknikkoncernen Körber AG.

— Qubiqa Logistics befinner sig i en unik position för att bredda kunskapen om den innovativa lösningen för plockning av pallskikt på en ännu större marknad. Verksamheten kan nu växa ytterligare som en del av en stark internationell teknikkoncern med global räckvidd och stark närvaro över hela världen, säger Qubiqa Logistics direktör Jacob Libach Nielsen,


Lösningen har sålts och installerats 350 gånger i Europa, USA, Kanada och Australien sedan år 2000.

— Tillsammans med Qubiqa Logistics kommer vi att fortsätta vår tillväxtstrategi och utöka vår närvaro på marknaden i Norden. Qubiqa Logistics förbättrar vår konkurrensförmåga och gör det möjligt att erbjuda våra kunder en ännu attraktivare portfölj med produkter och tjänster”, säger Hubert Kloß, vd för affärsenheten Körber Logistics Systems, i ett pressmeddelande.

Körber AG har tagit över 100 procent av aktierna i Qubiqa Logistics från det danskägda investeringsbolaget BWB Partners. Båda parter är överens om att inte avslöja några detaljer i köpeavtalet.

De totalt 92 medarbetarna hos Qubiqa Logistics i danska Arden blir kvar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078