23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Visita: Det råder akut kockbrist

Branschorganisationen varnar.

En växande besöksnäring som absorberar personal och färre antal sökande till restaurangutbildningen gör att det råder brist på kockar i Sverige.

— Bristen på kockar är akut och ett av de mest allvarliga problem vi brottas med nu, säger Peter Thomelius, utbildnings- och HR-chef på branschorganisationen Visita, till TT.

Markus Löfgren, verksamhetschef för Restaurangakademien, som samägs av Arla och Menigo, anser att ansvaret för kockbristen delvis ligger hos restaurangskolorna

— Hantverket försvinner ofta till förmån för tävlingsmoment i undervisningen. Tävlingsmatlagning på schemat premieras samtidigt som eleverna kanske inte vet vad som är bak och fram på en oxfilé. I dag förväntar sig många elever att vara med i kocktävlingar i tv. Drivkraften bör vara kärleken till yrket, inte bara att tävla och bli kändis, säger han till nyhetsbyrån.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.079