23948sdkhjf

Tabben stoppade svenska specialwhiskyn

Sista utgåvan av Grythyttans Whisky fick inte säljas.
Trots att all Grythyttans whisky nyligen blivit uppköpta av Bergslagen Destilleri fortsätter turerna kring varumärket. När Bergslagen Destilleri i slutet av augusti köpte hela Grythyttans whisky-lager på 30 000 liter för drygt 14 miljoner var tanken att släppa den sista officiella utgåvan av whiskyn inom kort.

– Det här känns verkligen kul och vi har redan många idéer på vad vi ska göra med lagret, det är 10 000-tals liter med färdig whisky som vi nu ska inventera och planera för, sa Patrik Axelsson, försäljningschef på Bergslagens Destilleri, då om uppköpet i ett pressmeddelande.

Läs också: Destilleri köper Grythyttans whisky

På torsdagen var det dags för släpp på Systembolaget. Men på Systembolagets hemsida möttes kunder av beskedet "Tillfälligt slut hos leverantören.". Den egentliga faktorn var en felmärkning av flaskorna.
.
– De hade märkt flaskorna med fel alkoholhalt. På etiketten stod det att whiskyn innehöll 42 procent alkohol. Men det faktiska alkoholinnehållet i flaskan var 60 procent. Det är inte jättevanligt och framför allt inte att det är en så stor skillnad på alkoholhalten, säger Ida Ingerö, biträdande presschef vid Systembolaget, till Nerikes Allehanda.

Det innebär att försäljningen måste skjutas upp fram tills företaget märkt flaskorna med rätt alkoholhalt.

– Vi måste sätta dit en extra etikett för att justera alkoholhalten. Det är ganska odramatiskt. Det är lätt hänt att det blir fel och det är inte vi som etikerat. Det var vi själva som märkte misstaget, säger Patrik Axelsson, till Nerikes Allehanda.

Försäljningen förväntas nu komma igång under nästa vecka. Det som Bergslagen Destilleri inte räknade med var att misstaget skulle visa sig vara till nytta.

– Det roliga är att vi är glada att det blev fel. Whiskyn som kommer ut till bolaget nu har fatstyrka. Vi trodde att whiskeyn var nedvattnad. Men så var inte fallet, säger Patrik Axelsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094