23948sdkhjf

Så många får lämna Konsum Värmland

160 blev varslade i våras – nu står det klart att 137 sparkas från Konsum Värmland.
Efter fyra raka år av förluster tog Konsum Värmlands förvaltningsråd beslutet att varsla 160 anställda i våras. Nu står det klart att 137 personer får lämna anläggningarna på Orrholmen i Karlstad, rapporterar Värmlands Folkblad. Anledningen bakom är en samordning av logistik och rationalisering av administration.

Läs också: Fortsatt röda siffror för Konsum Värmland

– Vi har haft en lång och omfattande process med de fackliga parterna. Inom administrationen har vi samtliga, med undantag av VD, fått söka om våra tjänster, genomgått tester och intervjuer samtidigt som referenser har tagits. De som tyvärr tvingas lämna sina jobb har också fått individuell information med närvaro av både fack och ledning samtidigt som man erbjudits olika omställningsprogram, säger Konsum Värmlands kommunikationschef Klas Olsson, i ett pressmeddelande.

Läs också: Klart nu: 160 får lämna Konsum Värmland

Det var i samband med beslutet att slå ihop lager- och transportfunktionen med Coop Sverige i våras som varslet kom. De 160 personer som först varslades förhandlades av facket ner till 137 anställda. Totalt handlar det om 94 kollektivanställda och 43 tjänstemän av de 340 personer som arbetar på distributionscentralen på Orrholmen.

– Vi styr själva över vårt sortiment, men tillsammans med Coop Sverige Logistik blir vi effektivare i den totala varuhanteringen. Beslutet ökar möjligheterna att redovisa ett positivt rörelseresultat, men tyvärr får det konsekvenser för ett antal av våra duktiga medarbetare, säger Klas Olsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062