23948sdkhjf

Årets Blossa-glögg smakar doldisbär

De norrländska skogarna står som inspiration när Blossa släpper kråkbärsglögg.
Med sommaren precis bakom oss är det dags att börja tänka på julen – i alla fall enligt Blossa, som tillkännager sin årliga glöggsmak. Efter att tidigare år ha hämtat inspiration och smaker till glöggen från England med Earl Grey, södra Frankrike med lavendel och Japan med yuzu och ingefära, styr kosan mot Sverige och de norrländska skogarna – kråkbär.

Det lätt bortglömda bäret som växer vilt i Norrland kännetecknas av syrlighet, och kan påminna om en blandning av blåbär och lingon. Tillsammans med den sydliga varianten som växer i övriga Sverige har glöggen fått ett antocyanid-rikt bär som ansetts ha läkande krafter.

– Kråkbäret är ett ibland bortglömt bär men i kråkbäret har vi framförallt funnit en ingrediens som bidrar med friskhet till vår årgångsglögg. Björksirap förädlad ur björksav adderar en rund sötma och rymmer toner av smörkola. Som en påminnelse om lägerelden har glöggen även en lätt rökighet. Tillsammans med klassiska glöggkryddor och noga utvalda viner har vi lyckats skapa en glögg som vi är mycket stolta över, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender på Blossa, i ett pressmeddelande.

Blossa 16 släpps på Systembolaget 1 oktober.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095