23948sdkhjf

Ja till Coops gruvbutik

Får etablera sig vid kontroversiella läget – mittemot världsarvet Falu Gruva.
Efter lång debatt har politikerna i Faluns kommunfullmäktige röstat ja till den kontroversiella frågan – Coop ska få bygga affär precis mittemot världsarvet Falu Gruva, rapporterar P4 Dalarna.

Redan för fyra år sedan startade Coop planerna på att etablera sig på tomten som tidigare huserat tidningen Dala-Demokraten. För två år sedan köpte bolaget fastigheten av Mittmedia för knappt 13 miljoner kronor.

Men planerna har splittrat partierna. Det främsta motargumentet från moderate oppositionsrådet Mikael Rosén var att det är olämpligt att bygga en ny stor matbutik precis intill världsarvet Falu Gruva.

– Det kommer störa centrum, och man ska inte ha den sortens verksamhet så nära Falu Gruva, säger Mikael Rosén till P4 Dalarna.

Förre socialdemokraten och numera debattören Lars-Erik Larzon, är dock säker på att Coop lyckas anpassa sin butik till dess omgivning.

– Det är nya tider nu, med en ny fin byggnad som anpassas till platsen kommer det här bli bra. Jag är anhängare av kooperationer och tycker att en sådan här butik ska ha sin plats i Falun, säger han till P4 Dalarna.

Coop har ännu inte annonserat för när byggnationen drar igång.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078