23948sdkhjf

Coca-Cola vill sparka två tredjedelar

I ett försök att spara 25 miljarder vill Coca-Cola-koncernen säga upp 80 000 anställda runtom i världen.
Coca-Cola-koncernen planerar att sparka 80 000 av sina 120 000 anställda runtom i världen, rapporterar Just Drinks. Läskjätten vill lägga ut tappningen på fler tappningsbolag som driver verksamheten åt koncernen men som står skilda från Coca-Cola. I Sverige är ett exempel på ett sådant bolag Coca-Cola Enterprises.

Enligt Coca-Cola kommer 19 000, knappt hälften av Coca-Colas anställda, nu befinna sig i Indien och Sydostasien. Coca-Cola har tidigare uttryckt en plan om flytta en större del av tappningen till Kina.

Uppsägningarna är en del av Coca-Colas sparplan – fram till 2020 ska koncernen ha skurit ned sina kostnader med cirka 25 miljarder kronor på grund av vikande försäljning i Nordamerika. Läskjätten har dessutom planerat att satsa mer på mindre förpackningar, både för ekonomiska skäl, men också för hälsoskäl. En mindre förpackning leder till mindre mängd socker, vilket handelsförbundet American Beverage Association som Coca-Cola är en del av, lovat att att minska med 20 procent i alla läskedrycker.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11