23948sdkhjf

Nytt system för bättre kontroll av lastbärare

Bergendahls först ut när Svenska Retursystem vill effektivisera hanteringen av lastbärare genom ny digital plattform som kan användas av alla – från producent till butik.
Under nästa år kommer Svenska Retursystem att lansera Smart pooling – en gemensam digital plattform som ska ge dagligvarubranschen ökad kontroll och en enklare administration för alla typer av lastbärare i ett och samma system.

Först ut att testa plattformen är Bergendahls, som varje dag hanterar och administrerar mellan 6000-8000 lastbärare.

– Vi hade påbörjat en förstudie kring ett stödsystem men insåg att det var oerhört kostsamt att ta fram en egen lösning. För oss som både är ägare och kund till Svenska Retursystem, är det självklart att delta i utvecklingsarbetet för att ta fram en gemensam plattform för branschen, säger Stefan Karlsson, logistikutvecklingschef på Bergendahls, i ett pressmeddelande.

Genom att samla all lastbärarinformation på ett ställe – allt ifrån returpallar, rullburar och träpallar till mejerilådor och pallkragar, kan kunderna effektivisera hanteringen.

Med Smart pooling kan hela ledet, genom producenter, grossister och butiker, använda verktyget för att förenkla varuflödet. Systemet hjälper i sin tur utvecklingen av smarta lastbärare.

– Plattformen är en förutsättning för att skapa smarta lastbärare med en inbyggd intelligens. Det kan i sin tur förbättra kontrollen av exempelvis kylkedjan vilket kan bidra till minskat matsvinn, säger Anna Elgh, vd på Svenska Retursystem, i ett pressmeddelande.

Idag levererar och återtar Svenska Retursystem över 130 miljoner returlådor årligen, något som motsvarar en daglig hantering av 500 000 enheter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093