23948sdkhjf

Siljans Chark miljoninvesterar i ny produktionslinje

Mora-företaget lägger 3,5 miljoner på linje med korv- och förpackningsdel.
Tidigare i somras investerade Siljans Chark 8,5 miljoner i en ny slakteridel vid lokalerna utanför Rättvik. Nu får även Mora-fabriken en upprustning genom en ny produktionslinje. Investeringen ligger på 3,5 miljoner och produktionslinjen omfattar både en ny korvlinje och en ny förpackningslinje.

Läs också: Siljans Chark miljoninvesterar

Linjen sätts i drift i dagarna och skapar enligt företaget både arbetstillfällen och möjligheter för fler uppdrag.

– Nu utnyttjar vi vårt stora kunnande inom chark och vår flexibilitet i produktion för att få till oss mer produktion, samtidigt som vi säkrar arbetstillfällen, säger Thomas Perikö, vd för Siljans Chark, i ett pressmeddelande.

Till en början ska Siljans Chark tillverka kycklingkorv på uppdrag av Scan under varumärket Flodins, och företaget hoppas på fler liknande uppdrag efter investeringen. Eftersom den nya linjen består av ett avskiljt flöde riskerar inte heller råvaror och kryddor att hamna i kontakt med övriga produkter.

– De nya korvarna har vår utvecklingsavdelning tagit fram åt HK Scan och de är ett bra exempel på en ny typ av affärer för oss. Vi utnyttjar vårt stora kunnande inom chark och vår flexibilitet i produktion för att få till oss mer produktion. Den här typen av affär ligger helt utanför vårt varumärke Siljans Chark men ger volym i vår tillverkning och därmed också arbetstillfällen, säger Thomas Perkiö.

Siljans Chark har idag 100 anställda och omsätter cirka 200 miljoner. Företaget ägs till hälften av lokala och regionala köttproducenter, medan HK Scan äger cirka 40 procent.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078