23948sdkhjf

Efter nedskärningen: Konsum bygger höghus

Planerar för storbutik, nytt huvudkontor och två höghus istället för nu onödiga distributionscentralen.
Förra veckan sparkade Konsum Värmland 137 personer från sin distributionscentral på Orrholmen i Karlstad – nu planerar de jättebygge på tomten.

– Det är många arbetskamrater jag jobbat med i många år inom Konsum Värmland, och det här är förstås ett beslut som påverkar dem negativt. Samtidigt är det helt nödvändigt. Vi måste marknadsanpassa oss för att fortsätta vara en attraktiv och viktig arbetsgivare i Värmland, säger Tomas Sjölander, vd för Konsum Värmland, i ett pressmeddelande.

På en presskonferens onsdag förmiddag presenterade Konsum Värmland sina nya planer för området: en 2000 kvadratmeter stor butik, nytt huvudkontor samt två höghus med 10-12 våningar som sammanlagt ska ha ett hundratal lägenheter, skriver Värmlands Folkblad.

Beslutet att slå ihop lager- och transportfunktionen med Coop Sverige gör att centralen som ligger på det Konsum-ägda området inte längre kommer att behövas.

Den nya storbutiken ska enligt Konsum Värmland satsa hårt på färskvaror, och kommer även att ha en restaurang. Det är ovanpå den som det nya huvudkontoret ska ligga. Byggnationen förväntas vara klar någon gång 2018-2019.

I nästa etapp vill Konsum Värmland samarbeta med kommunen för att bygga ytterligare 600 bostäder på området, och sedan sälja av vissa delar av markytan till andra intressenter.

– Vi är medvetna om att läget på Orrholmen är värdefullt och har en stor potential för att skapa en helt ny stadsdel i Karlstad. För oss innebär detta en stor möjlighet att frigöra kapital. Pengar som sedan ska återinvesteras i Konsum Värmlands butiker, säger Tomas Sjölander.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078