23948sdkhjf

Handlare pessimistiska för framtiden

Svenska handlare deppar när förväntningarna faller – Svensk Handel: "Det är bekymmersamt."
Svenska handlare ser inte ljust på framtiden, enligt Svensk Handels Handelsbarometer för september månad. Dagligvaruhandlarnas framtidstro för egna butiken minskade med nästan 5 procent jämfört med augusti, framförallt beroende på lägre förväntningar om att kunna nyanställa.

– Vi befinner oss på toppen av konjunkturen och ser nu hur framtidsförväntningarna sjunker. I september minskade handlarnas optimism över framtida försäljningsökning, antal anställda och lönsamhet, säger Jonas Arnberg, chefsekonom på Svensk Handel, i ett pressmeddelande.

I stort faller framtidsindikatorn för detaljhandeln, vilket inkluderar förväntningar på lönsamhet, nyanställningar och försäljning, med 3,7 procent. När det kommer till försäljningsförväntningar för den egna butiken är många osäkra – de faller med hela 8,2 procent. Trots det tror ändå fler på ökad försäljning än minskad. Chefsekonom Jonas Arnberg ser därför att fallet i anställningsförväntningarna är det som oroar mest.

– Det är bekymmersamt att så pass många fler handlare tror att antalet anställda i handeln som helhet kommer att minska än öka, säger Jonas Arnberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094