23948sdkhjf

Världens största vägrar burägg

Brittiska Compass Group följer i konkurrenternas fotspår – omfattar mer än 50 länder.
Precis som största konkurrenten inom måltidsservice, franska Sodexo, har det världsledande brittiska företaget Compass Group anslutit sig till koalitionen Open Wing Alliance. Det innebär att företaget tar ett globalt beslut om att inte längre sälja ägg från hönor i bur.

Företaget är verksamma i över 50 länder och levererar bara i Sverige mer än 50 000 matportioner varje dag till restauranger, sjukhus, skolor och konferenser.

Läs också: Sodexo dumpar burägg

Open Wing Alliance policy har tagits fram tillsammans med Djurens Rätt, som nu applåderar beslutet.

– Compass Groups beslut är berömvärt och ett stort steg på vägen mot en värld där inga hönor ska behöva trängas ihop i små burar. Det här är en djurhållning som, med all rätt, borde förpassas till historien. Konsumenterna efterfrågar inte längre burägg och vi kan nu se att företag efter företag tar sitt ansvar och plockar bort dem ur sitt sortiment, säger Francesca Vilches, ansvarig för konsumentfrågor på Djurens Rätt, i ett pressmeddelande.

Det globala genomförandet förväntas vara klart till år 2025, medan det i Sverige planeras vara klart innan årsskiftet. Under året har även Rema 1000, Aldi Nord och Aldi Sud antagit en buräggsfri policy.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126