23948sdkhjf

Ica kopplar handlare direkt till producent

Digital plattform ska öka försäljning av närproducerat.
Ica vill lyfta försäljningen av närproducerat i alla sina butiker och inför därför en digital plattform som gör det lättare för småskaliga leverantörer och lokala producenter att få in produkter i butikerna.

Genom plattformen Leverantörsportalen kan lokala leverantörer anmäla sig, för att sedan låta butikerna göra inköp direkt från producenten. Eftersom butikerna drivs av handlare som själva bestämmer över sortimentet kan de därför enklare anpassa utbudet efter den lokala marknaden, menar Ica.

– Vi har en stor potential att tillsammans med ICA-handlarna utveckla unika lokala erbjudanden. Fria handlare över hela landet ger oss goda möjligheter att lyfta lokalproducerad mat. Dessutom är vi med och bidrar till ett levande Sverige, säger Anders Svensson, vd ICA Sverige.

I genomsnitt har en Ica-butik ungefär tio olika lokala leverantörer och de mest populära lokalproducerade varorna är bröd, chark och grönsaker.

Senare i höst anordnar Ica mässor i samarbete med LRF för att låta handlare möta lokala producenter. Mässorna, som sker i Östersund, Jönköping och Kristianstad i oktober och november, har som mål att öka försäljningen av närproducerade varor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095