23948sdkhjf

Livsmedelsapp ger bättre kontroll

Livsmedelsverket lanserar Kontrollwiki – verktyget som samlar allt inom livsmedelskontroll.
Med nya Kontrollwiki lanserar Livsmedelsverket ett webbaserat verktyg som ska digitalisera livsmedelskontrollen. Systemet samlar all information som lagstiftning, handböcker, instruktioner och vägledningar likt ett uppslagsverk, hela tiden tillgängligt för alla som vill använda det.

Kontrollwiki riktar sig först och främst till de som arbetar med livsmedelskontroll, men Livsmedelsverket rekommenderar även verktyget till kontrollmyndigheter, företagare och konsumenter som vill ha koll.

– Lanseringen av Kontrollwiki är ett led i Livsmedelsverkets arbete med att utveckla och förbättra livmedelskontrollen i hela landet. Ett stort plus är att genom Kontrollwiki har både inspektörer och företagare tillgång till samma information. Det hoppas vi kommer att göra livsmedelskontrollen ännu bättre för båda parter, säger Jan Sjögren, chef för avdelningen Support på Livsmedelsverket, i ett pressmeddelande.

Informationen ska också ges i ett mer stödjande syfte – genom exempel och rekommendationer ska man kunna få vägledning i hur lagstiftning kan tillämpas.

Verktyget finns också som app på Google Play och App Store. Appen ska även fungera att använda i offlineläge.Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109