Det är Orkla och Grandiosa som blir först på svenska marknaden att lansera fryst surdegspizza. Trendpizzan har under de senaste åren blivit allt större, med fler och fler restauranger som satsar på den lite annorlunda finvarianten av pizzan.
Grandiosas surdegspizza, bakade i Dalarna, kommer i tre toppingvarianter, alla med mozzarella: lufttorkad serranoskinka, spansk chorizo samt pesto och parmesan. Med en botten av surdeg ska pizzan enligt Orkla bli extra spröd och luftig.
– Vi är stolta över att nu kunna lansera en rustik finpizza bakad på surdeg och noggrant utvalda råvaror som lufttorkad serranoskinka, chorizo och parmesan. Dessa råvaror följer med pizzan, separat förpackade, och läggs på efter att du gräddat pizzan i ugnen. På så sätt kan vi leverera hög kvalitet, säger Joakim Wictorin, marknadschef på Orkla Foods Sverige, i ett pressmeddelande.
Surdegspizzan släpps till butikerna i veckan.