23948sdkhjf

Hälsingestintan exporterar till Frankrike

Det etiska konceptet ska vara etablerat i Frankrike under nästa år.
Ett turbulent år fortsätter för Hälsingestintan – efter värvning från stjärnrestaurang, investeringar från miljardärer och ett stort intresse från utlandet tar det mobila slakteriet steget ut i Europa.

Läs också: Miljardärer går in i Hälsingestintan

Efter många internationella förfrågningar föll valet på Frankrike, vars invånare länge protesterat mot usel djurhållning inom köttindustrin. Med Hälsingestintans etiska koncept, där djuren slaktas på gården, elimineras slakttransporten. Det gör att djuromsorgen förbättras och kunden vet exakt varifrån djuret kommer.

Läs också: Mobilt slakteri har blivit världssnackis

– Vi är helt övertygade om att det här konceptet är rätt för den franska marknaden. Jag har i många år rest världen runt i jakt på det perfekta köttet och har länge velat förbättra djuromsorgen. Vi ger de franska konsumenterna en god anledning att fortsätta att äta kött, producerat på ett etiskt och hållbart sätt, säger Franck Ribière från samarbetsföretaget S.A.S Boeuf Ethique.

Läs också: Slakteri värvar från stjärnkock

Det är med det franska bolaget S.A.S Boeuf Ethique som Hälsingestintan sluter avtal, vilket innebär att de kommer överföra all sin kunskap om djuromsorg, mobil slakt och spårbarhet av köttet. Under nästa år planeras konceptet vara etablerat, vilket kan vara första steget på en internationell expansion.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11