23948sdkhjf

Anrikt Lapplandsbryggeri bygger ut

Omstartande Torneå Bryggeri investerar 14 miljoner i ny produktionsanläggning.
Med en investering på 14 miljoner startar finska Sangen AB om Torneå Bryggeri, som fick läggas ner när Lapin Kulta flyttade produktionen till södra Finland 2010. Produktionsanläggningen är finska Lapplands äldsta industrianläggning.

Satsningen innebär en modern och helt automatiserad produktionslinje för öl, som levereras av välkända tillverkarna tjeckiska Destila. Installationen av den nya anläggningen i det helrenoverade bryggeriet påbörjas i mars nästa år, med en driftsstart i maj.

Bryggerimästaren för den första ölen, som är en pils i tjeckisk stil, är David Máša, tidigare bryggare på tjeckiska Krušovice. Med den nya produktionslinjen ökar kapaciteten till 2,5 miljoner liter om året. Dessutom flyttar även destilleri in i Torneå-anläggningen.

– Detta är en mycket betydande investering för Torneåregionen. Med ökningen av produktionskapaciteten behövs mer arbetskraft, säger Torneå Bryggeriets direktör Kaj Kostnader i ett pressmeddelande.

Sangen Oy förvärvade tidigare ägaren OPR Polarmallas Oy, tillsammans med produktionen (som tidigare låg på cirka 450 000 liter om året) och produktmärkena till Torneå Bryggeri i början av 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078