23948sdkhjf

Scan flyttar middagen till producenten

Med konceptet Farmers dinner ska vi komma hela vägen hem till köttbonden.
I slutet av augusti hade Scan premiär för Gårdsmiddag – den svenska versionen av det amerikanska konceptet Farmers dinner. Tillsammans med restaurangen AG tog Scan hand om en fullbokad sittning på gården Skattmansö, som också stod för råvarorna. Målet var att uppmärksamma närproducerat kött och komma närmare köttproducenten.

Nu tar Scan vidare konceptet och låter kommande gäster via sin hemsida bestämma på vilken av Scans 10 000 samarbetsgårdar som middagen ska hållas nästa gång, som sker under 2017.

– Gårdsmiddag på Skattmansö blev en succé. Det var fullbokat, härlig stämning och kött av världsklass från kockarna på restaurang AG och responsen har enbart varit positiv. Nu siktar vi på att fortsätta arrangera flera Gårdsmiddagar och etablera konceptet i Sverige. Vi är glada att fortsätta kunna bjuda in människor till vår värld – de svenska gårdarna, säger Emma Ahnström, Brand & Concept Manager på Scan.

Farmers dinner har blivit en trend att följa – i USA började det uppmärksammas redan i mitten av 2000-talet. Med de senaste årens "Farm-to-table"-trend har intresset bara ökat och det finns mängder med gårdar som erbjuder en middag på gården. I Sverige var restaurangen Lux Dag för Dag en av de första att testa konceptet, men skillnaden där var att producenterna istället kom till restaurangen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.083