23948sdkhjf

Kunder hyllar butik efter sparknep

Ica-butiken utanför Uppsala införde ett smart initiativ för att minska matsvinnet.
Efter en kundundersökning som Ica-butiken Brukskanonen i Österbybruk norr om Uppsala genomfört framkom det klagomål på det höga matsvinnet. Flera kunder hade dessutom undrat om det gick för sig att köpa maten som skulle slängas för att ge till sina djur.

Ica-handlaren Linda Axell kom därför på ett enkelt initiativ för att göra en förändring – "Inte helt perfekt men bra ändå”-lådan, rapporterar Expressen. Lådorna, som säljs för 10-30 kronor består av kantstött, "ful" eller mogen frukt och olika grönsaker, perfekt för till exempel buljong, soppa eller syltning.

Inlägget presenterades i förra veckan med den tillhörande texten: "Eftersom många av våra kunder och även vi tycker att det är tråkigt att det slängs så mycket mat vill vi försöka minska matsvinnet i vår butik. Vi kommer testa att packa lådor som vi säljer för endast 10-30kr. Lådorna kommer sorteras frukt för sig och grönsaker för sig. Vad tror ni om detta?"

De första lådorna sålde slut direkt och initiativet hyllades på Facebook – mer än 15 000 hyllade presentationen och uttryckte förhoppningar om att fler butiker hänger på konceptet. Nu vill butiken ge pengarna från försäljningen till välgörenhet och undersöker olika alternativ.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093