23948sdkhjf

Icas svinn-dryck succé

Nu ska även butikssvinnet bli fruktdryck – lagom till äppelsäsongen.
I maj startade Ica ett nytt koncept tillsammans med Helsingborgsföretaget Rescued Fruits, där oköpt frukt togs tillvara. Genom att samla ihop all överbliven frukt från Icas lager kunde man erbjuda fruktdryck och marmelad under det egna varumärket.

Läs också: Fruktsvinn blir Ica-dryck

Hittills har konceptet varit en succé. Målet på att ta hand om 8 000 kilo per år har redan överträffats – i september hade mer än 10 000 kilo räddats, alltså tre gånger mer än förväntat.

I samband med att den svenska äppelsäsongen drar igång lanserar Ica fyra nya produkter. Samtidigt meddelar de att svinnet från butikerna nu också kommer att tas om hand på samma sätt.

– Ambitionen är att få ut all frukt till ICA-butikerna och att få den såld, men ett visst svinn är oundvikligt. Därför är vi oerhört glada över vårt samarbete med Rescued Fruits där vi tillsammans räddat mer frukt än vi vågade hoppas på. I höst ska vi testa ett returflöde av äpplen från butik, eftersom den svenska äppelsäsongen generellt sett medför ett högre svinn än andra delar av året, säger Peter Hägg, sortimentschef frukt, grönt och blommor på ICA Sverige, i ett pressmeddelande.

Frukt från 15 Ica Maxi i södra Sverige kommer att börja skicka sin överblivna frukt till lagret i Helsingborg, för att sedan transporteras till Rescued Fruits. De fyra nya produkterna i Ica Räddad-sortimentet är päronmarmelad med ingefära samt äppelmust i varianterna naturell, kanel och ingefära.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.267