23948sdkhjf

Rapstjärnan släpper konjak

Grönstedts lanserar P.LEX i samarbete med Petter.
Trots att musiken är rapparen Petters huvudämne – han är nu uppe i nio skivor – har dryckesvärlden blivit en allt större del i hans liv. Efter att ha utbildat sig till sommelier och släppt egna viner är det dags att ta sig an rapvärldens mest glorifierade dryck: konjaken.

Tillsammans med Grönstedt och deras master blender David Croizet har Petter plockat ut konjaksorterna Fins Bois, Grande och Petite Champagne som utgör hans konjak under varumärket P.LEX (förkortning av hans för- och mellannamn).

– Grönstedts är Sveriges mest anrika konjakproducent. Tillsammans med dem vill jag slå ett slag för konjak. Först och främst för att det är kul att uppmärksamma något jag tycker om, men också för att det är en dryck som jag tycker hamnat lite i skymundan, säger Petter i ett pressmeddelande.

Enligt Petter själv har processen att ta fram den fruktiga blenden, med inslag av bland annat kokt äpple och kanel, tagit nästan två år. Målet var en konjak med milda toner.

Även förpackningen har en personlig anknytning – Stockholms-motivet av graffiti-konstnären Puppet går att finna på både omslaget till debutplattan Mitt Sjätte Sinne och tatuerat på Petters rygg.

Grönstedts P.LEX 2016 går in i Systembolagets beställningssortiment från och med 5 oktober och är limiterad till 1 000 exemplar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125