23948sdkhjf

Mikrobryggeriet fick 140 nya delägare

Bryggeriet slår nu i taket för 200 ägare och satsar hårt på ökad produktion.
Wermlands brygghus fick efter sin nyligen genomförda nyemission 140 nya delägare, bland annat från USA, England och Ryssland. Det gör att de når maxtaket på 200 delägare för ett privat aktiebolag, skriver Nya Wermlands Tidning. Investeringen ger cirka tre miljoner kronor.

– Vi visste att intresset var stort, men att det var så här stort översteg våra vildaste förväntningar, säger Hans Skan, vd för Wermlands brygghus, i ett pressmeddelande.

Bryggeriet startade för bara tre år sedan, men räknar i år att nå en produktion på 100 000 liter öl. Nytt bryggverk från Tyskland är beställt, och i slutet av året är en flytt inplanerad till en ny brygghuslokal. Inom fyra till fem år vill bryggeriet nå en produktion på 500 000 liter, skriver Beernews.

Flytten går från Kristinehamns utkanter, intill en lokal bredvid järnvägsstationen, vilket också förklarar planen för att etablera en provsmakningspub.

De har även kommit in med flera produkter på Systembolaget – fem sorters starköl finns i beställningssortimentet. Två folköl och ett lättöl finns i över 100 Ica-butiker i Mellansverige, varav den senare är bryggeriets storsäljare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079