23948sdkhjf

Salladen ska till Europa – ger 1 000 nya jobb

En gigantisk ökning för företaget som levererar sallad på påse.
Norrvidinge Boställe har redan etablerat sig starkt i Sverige – tillsammans med systerföretagen Vidinge grönt och Södervidinge gård
står de för all produktion av sköljd och färdig sallad i påse som finns hos Coop, Citygross och Lidl över hela Sverige. Produktionen ligger på 30 miljoner salladspåsar om året, vilket motsvarar 350 ton i månaden.

Företaget har vuxit kraftigt de senaste åren. För fyra år sedan arbetade 35 personer i de olika företagen och förra året hade siffran ökat till 170 anställda.

Det räcker dock inte om man vill ut i Europa, vilket Norrvidinge gör efter att ha kommit i kontakt med en europeisk grossist. Nu planerar vd Måns Nordmark att mångdubbla kapaciteten, vilket innebär lokalbygge från dagens 5 000 till 13 000 kvadratmeter och många nyanställningar, skriver Skånska Dagbladet. Inledningsvis anställer företagen 100 personer och om allt flyter på planeras totalt 1 000 personer anställas under en 10-årsperiod.

Beskedet glädjer lilla Svalövs kommun, som efter beskedet måste börja skaka fram boplatser till de många nyanställda. Den nya lokalen förväntas stå klar om ett år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078