23948sdkhjf

Sveriges mest sålda ört får kusin

Svegro lanserar limesmakande tillskott i nya konceptet exotiska örter.
Enligt en undersökning av Magenta utförd i år är basilikan den ört som säljs mest i Sverige. Därför presenterar nu Svegro ett tillskott till familjen i form av limebasilika i kruka. Örten har en svag doft av lime – fram tills man hackar den. Då tränger i stället en stark limedoft fram, vilket överförs till smaken.

Enligt Svegro passar den här typen av basilika väl till rätter från det asiatiska och mexikanska köket, kombinerad med smaker från bland annat ingefära, chili och annan citrus.

– Vi på Svegro utvecklar ständigt vårt sortiment så att det matchar rådande matlagningstrender och det är inte utan anledning som vi väljer att utöka basilikafamiljen med en limesmakande variant. Asiatiska smakinfluenser är fortsatt populära och har ofta lime som en nyckelingrediens. Basilika har sedan länge varit en älskad och populär ört att både ha framme och att laga mat med i svenska hem, säger Helena Olin, marknads- och sortimentschef på Svegro, i ett pressmeddelande.

Svegros limebasilika odlas ekologiskt på Färingsö utanför Stockholm, likt alla deras andra örter och sallader. Örten ingår i konceptet exotiska örter med mexikanska epazote (i Sverige kallad citronmålla) och kinesisk gräslök.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078