23948sdkhjf

Årets exportör värvar tidigare Almondy-vd

Det Göteborgsbaserade familjebageriet vill fortsätta expansionen i Europa.
Det har inte bara varit 20-årsjubileum att fira i år för familjeägda Fria Bröd – de kan också räkna till sig utmärkelsen som årets livsmedelsexportör.

Göteborgsbageriet, som är marknadsledande i Norden inom frysta, glutenfria bageriprodukter, exporterar bland annat till Tyskland, Belgien, Holland och England och siktar på att bli ännu större. Just därför väljer de att värva en ny vd till verksamheten.

Läs också: Glutenfritt bageri är årets exportör

Genom tillsättningen av Marius Jerndahl får företaget en person med över 20 års erfarenhet från livsmedelssektorn – bland annat från Almondy, där han var vd i sju år. Under sin tid på Almondy, vars försäljning till 85 procent skedde till utlandet, gick omsättningen från 210 miljoner till 460 miljoner.

Med nyförvärvet hoppas Fria Bröd att expandera i Europa än mer och ser därför Jerndahl som en utmärkt ersättare till tidigare Jeanine Öhrstedt Holmgren, som efter fem år på Fria valt att avgå.

– Fria Bröd är ett företag jag har följt i många år och som jag är glad att bli en del av. Fria har ett tydligt och framgångsrikt koncept inom ett kraftigt växande segment i livsmedelssektorn, och har stora möjligheter avseende vidare geografisk expansion, säger Marius Jerndahl i en kommentar.

Frias grundare Gunnar Adås kommer att agera tillfällig vd fram till Marius Jerndahls tillträde den 1 november.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078