23948sdkhjf

Godisföretag fördubblar omsättningen efter förvärv

Klassiska hockeypulvret en av produkterna i affären mellan två godisföretag.
Grahns Konfektyr förvärvar Totte Gott och får fabriker i Falköping och Skövde, 39 man starkare personalstyrka, en ökad produktion med 2 800 ton och mer än fördubblar omsättningen.

Det är inte första gången som Grahns och Totte Gott gör affärer med varandra. Grahns, som grundades 1949, sålde i slutet av 1980-talet sin karamelltillverkning, som bland annat innehöll det klassiska hockeypulvret, till Totte Gott. Det senare företaget fortsatte därefter att växa och hade vid försäljningen till Grahns en personalstyrka på 39 personer och en omsättning på 68 miljoner kronor om året.

I och med förvärvet av Totte Gott blir totalomsättningen cirka 110 miljoner kronor och årsvolymen uppgår till 4 400 ton. Grahns Konfektyrs mål nu är att fortsätta växa på den svenska & internationella konfektyrmarknaden. Förvärvet sägs ge Grahns ett bredare och flexiblare sortiment, med flera varumärken som ska vidareutvecklas.

– I och med köpet får vi ett kompletterande sortiment och fler ben att stå på både avseende förpackat material och lösviktsgodis. Vi räknar också med synergieffekter framförallt på försäljningssidan, säger Jesper Lööw, en av delägarna i Grahns Konfektyr, till Skövde Nyheter.

Köpet av Totte Gott innebär inga förändringar i tjänster eller produktion på de tre anläggningarna, utan tillverkningen kommer fortlöpa som tidigare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109