23948sdkhjf

Hela medaljregnet på SM i mathantverk

Västerbottens län placerar sig i totaltoppen när de många klasserna avgjordes.
Eldrimner – nationellt resurscentrum för mathantverk delade i helgen ut 41 guldmedaljer på öppna SM i mathantverk. Totalt bedömdes över 400 produkter i sammanlagt 40 olika klasser när tävlingarna avgjordes i Umeå.

Jämtlands län var bäst – hela tio guld delades ut till mathantverk från länet. Västerbottens län var flitigast och kunde till slut räkna ihop totalt 19 medaljer till hantverk från länet. Men vad vore väl ett SM utan neslig medverkan från våra nordliga grannar? Norge norpade guldet i klassen värmebehandlad korv, medan Finland snodde åt sig guldmedaljen för klassisk sylt.

Tävlingen hölls för 20:e året och för första gången i Umeå. Sammanlagt tävlade drygt 145 företag.

– För mathantverkarna som deltar i tävlingen är det ett stort erkännande att deras arbete uppmärksammas och belönas. En viktig del i tävlingen är även de bedömningsseminarier som hålls efter prisutdelningen. Då får tävlingsdeltagarna återkoppling av experterna som suttit i jurygrupperna och kan utvecklas ytterligare i sin verksamhet, säger Aleksandra Ahlgren, tävlingsansvarig på Eldrimner, i ett pressmeddelande.

Se hela vinnarlistan här!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.266