23948sdkhjf

Butik bytte datum på färsen

En Hemköp-butik ska enligt miljöinspektionen ha sålt färs med datumet utbytt – nu hotas de med vite.
Vid en kontroll i mitten av september gjorde Nyköpings kommun en miljöinspektion hos Hemköp Spelhagen. När de kom till färsen tyckte de att den såg gråaktig och gammal ut – inspektörerna noterade att den inte kan ha varit mald samma dag, vilket datumet på förpackningen indikerade, skriver Svt Nyheter Sörmland.

När inspektörerna senare hittade lös plast som passade ihop med köttfärsen, men med tidigare utgångsdatum än det som satt på förpackningarna, drog de slutsatsen att butiken bytt ut bäst före-etiketterna.

Därför döms nu butiken att betala ett vite om 25 000 kronor om de skulle sälja varor med utbytt bäst före-datum igen. Anders Nensén, butikschef på Hemköp Spelhagen, har överklagat beslutet och menar att färsen var felmärkt.

– Vi har rättat till ett felaktigt datum. Färsen är nymald och allt har skett regelrätt. Det här är ett enskilt tillfälle och det har aldrig tidigare inträffat, säger han till SVT Nyheter Sörmland.

Enligt butikschefen beror det hoppressade utseendet på naturliga tryckskador som uppstått under hanteringen, och han betonar att de aldrig skulle sälja gammal köttfärs.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062