23948sdkhjf

Ny anläggning förlänger säsongen för svenska äpplen

Skånska fruktföretaget har investerat i ny produktionsanläggning – kan leverera färska svenska äpplen nästan hela året.
Hässleholmsföretaget RP Frukt, dotterbolag till Martin & Servera, har sikte på att växa sig allt större. I slutet av oktober invigs nästa steg i utvecklingen – en modern produktionsanläggning som kan förlänga säsongen på färska svenska äpplen.

Genom att installera teknik för ULO-lagring (ultra low oxygen) kan man stoppa mognadsprocessen i äpplen och hålla det färskt under en längre tid. På så sätt kan företaget leverera äpplen från lokala skånska odlare under nästan hela året.

– Kul att med hjälp av ny teknik kunna erbjuda svenska äpplen till våra kunder nästan året runt, säger Magnus Larsson, vd på RP frukt, i ett pressmeddelande.

För att möta ett större behov av tidseffektiva produkter i restaurang- och storkök är den nya produktionsanläggningen också inriktad på att kunna leverera ett stort sortiment av färdigskurna produkter som hackad lök, klyftad apelsin, skivad tomat och färdigskurna sallader.

RP frukt är i dag södra Sveriges ledande leverantör av frukt och grönt, och tillsammans med Martin & Serveras andra dotterbolag Grönsakshallen Sorunda är de rikstäckande. Företaget har över 4 000 artiklar, som även innefattar bland annat mejeri, ägg, fisk och kött.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188