23948sdkhjf

Ny chef på Lantmännen

Finansdirektören tar över division Lantbruk.
Elisabeth Ringdahl har haft posten som tillförordnad divisionschef för Lantmännens division Lantbruk sedan Johan Andersson lämnade Lantmännen i våras. Nu tar Ringdahl, som även är finansdirektör för divisionen, över tjänsten permanent.

– Hon har gjort ett utmärkt jobb med att leda utvecklingen vidare som tillförordnad chef under det senaste halvåret, och divisionen har fortsatt att utvecklats positivt under hennes tid som ledare. Elisabeth har starkt affärsfokus samt gedigen erfarenhet både från Lantmännen och division Lantbruk – och som ledare, både utanför och inom Lantmännen, säger Per Olof Nyman, Lantmännens vd och koncernchef, i ett pressmeddelande.

Elisabeth Ringdahl var tidigare på Lantmännen mellan 2003-2013, bland annat som finansdirektör för division Maskin. Under två år var hon utanför företaget, på en tjänst som finansdirektör för Scanacon Group, innan hon 2015 kom tillbaka till Lantmännen.

– Vi har en stark framtidstro inom divisionen, kopplad till en god utveckling både ekonomiskt och på marknaden. Under de senaste åren har vi stärkt den lokala förankringen och minskat våra kostnader betydligt. Därmed har vi lagt en stabil grund för framtida satsningar – att utveckla innovativa produkter, erbjudanden och affärsmodeller för ett konkurrenskraftigt svenskt lantbruk, säger Elisabeth Ringdahl i ett uttalande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172