23948sdkhjf

City Gross blir första Svanenmärkta kedjan

Uppdatering i miljömärkning gör att hela kedjor kan certifieras – City Gross är först ut.
Miljömärkningen skärper sina krav för dagligvaruhandeln att nå miljö- och klimatmål i och med sin nya version av kriterierna. Samtidigt tillåts nu hela butikskedjor att få Svanen-märkningen, Nordens officiella miljömärkning.

Enligt Ingela Hellström, chef för Svanenmärkta tjänster på Miljömärkning Sverige, är det viktigt att få med hela kedjor för att maximera miljövinsten och göra det lättare för kunder att välja en kedja som de vet satsar stort på miljön.

City Gross, som sedan tidigare är Svanenmärkt grossist, är den första kedjan som får märkningen.

– Våra kunder vill göra medvetna val av vettiga varor i trovärdiga butiker och genom att vara först med att Svanenmärka både logistik och butiker visar vi att vi tar deras behov på allvar, säger Johan Johnsson, VD på Bergendahls Food, som äger och driver City Gross.

I de nya kriterierna skärper Svanen bland annat energikraven för butikerna, men de ska också ha ett fokus på minskat matsvinn och erbjuda ett bra sortiment av ekologisk mat, hållbart fiske-produkter samt miljömärkta varor inom bland annat kategorierna disk- och tvättmedel och toalettpapper.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125