23948sdkhjf

Martin & Servera tar första steget utanför Sverige med nytt förvärv

Leverantören köper upp åländsk fisk- och skaldjursgrossist.
Med förvärvet av åländska fisk- och skaldjursgrossisten Ab Chipsters Oy tar Martin & Servera för första gången ett expansivt steg utanför Sverige.

Enligt företaget ligger förvärvet i linje med strategin att köpa in dotterbolag som kan erbjuda specialistkunskaper och sortiment för att komplettera moderbolagets verksamhet inom restaurangdistribution.

– Det här skapar en bra plattform för expansion i både Finland och Sverige med Åland som bas för utveckling av fisk & skaldjur-affären, säger Håkan Åkerström, vd på Martin & Servera, i ett pressmeddelande.

Nu ska Martin & Servera, tillsammans med Chipsters nuvarande ledning och organisation, utveckla bolaget till att bli Finlands ledande färskvarugrossist genom kompetens från sina andra dotterbolag. Chipsters kommer fortsätta vara baserade på Åland, även om blickarna är riktade mot finska fastlandet, där bolaget redan har etablerat sig.

Nyförvärvet omsätter cirka 560 miljoner kronor och är det ledande finländska varumärket för både färsk och djupfryst fisk samt fiskprodukter. Företaget har även bland annat kött, kyckling, grönsaker samt frukt och säljer i dag egentillverkade produkter till finsk dagligvaruhandel.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.172