23948sdkhjf

Danska adventskalendern – fylld med bacon

Nu går det att få en riktigt grisig adventskalender i Danmark, fullproppad med gourmet-bacon.
Trött på samma gamla trötta mjölkchokladrutor i adventskalendern? Danskarna har svaret. Sydjyska rökeriet Vilstrup Bacon är specialiserade på gourmet-bacon och har nu lanserat en baconkalender, skriver Ekstra Bladet.

Idén kom efter en kväll med några gin och tonic, berättar rökeriets ägare till tidningen, och nu har den alltså blivit verklighet. Kalendern är inte traditionell – den består nämligen av fem paket. Ett för varje adventssöndag och ett extra till julafton, med tio olika baconsorter på totalt ett kilo.

– Det kommer från några sällsynta grisar, som det inte finns så många av. Först tänkte vi göra en kalender med 24 i, men då hade vi också behövt göra 24 olika sorter och det kanske är lite väl mycket säger delägaren Allan Ømand Ungstrup till Ekstra Bladet.

Enda nackdelen med en baconkalender är otympligheten. Eftersom det handlar om färskvaror behövs adventskalender naturligtvis vara i kylen. Kanske är priset också lite avskräckande – cirka 775 svenska kronor kostar köttkalendern.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078