23948sdkhjf

Skånskt charkuteri i konkurs

16 anställda får gå efter lång tid av dåliga resultat.
Skånska Lantchark i Harlösa har gått i konkurs efter flera år av dålig lönsamhet, rapporterar Skånska Dagbladet. Totalt påverkas 16 anställda av konkursen.

Lantchark i Harlösa, som grundades 1987, levererade ett stort sortiment av fläskprodukter till alla de stora svenska livsmedelskedjorna och även till grossisterna Martin & Servera och Menigo. Bolaget sattes i konkurs 31 augusti och produktionsanläggningen, inklusive maskiner och inventarier, är redan såld.

Läs också: Tex mex-kedjan Panamigas i konkurs

Enligt en av de två konkursförvaltarna har bolaget haft en dålig lönsamhet under flera år – de senaste fem åren har bolaget gått med förlust. Samtidigt har omsättningen gått ner från 45 miljoner till 35 miljoner, medan personalstyrkan under perioden sjunkit från 23 till 16.

Läs också: Färdigmatsfabrikör i konkurs

– Ägarna har skjutit till ganska stora kapitaltillskott men det har inte hjälpt. Nu kom man till slutsatsen att det inte gick att driva företaget vidare längre, säger advokat Johan Klåvus till Skånska Dagbladet.

Anläggningen har enligt konkursförvaltarna köpts upp av en ägare som planerar för produktion, men det finns inget övergångsavtal för de tio Harlösa-anställda inom produktionen.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094