23948sdkhjf

McDonald's i det heligaste upprör

Kardinaler är fly förbannade över storkedjans etablering vid Petersplatsen.
Flera av Vatikanens kardinaler har blivit upprörda över planer på att låta McDonald's öppna en restaurang vid Petersplatsen, nära Peterskyrkan, rapporterar TT.

Enligt The Guardian är det främst kardinaler som bor i huset där McDonald's-restaurangen planeras öppna som är motståndare till etableringen. De sju kardinalerna, som är det näst högsta ämbetet under påven, är nu både upprörda över en potentiell förändring av stadsbilden och eventuella kostnader som kan komma utifrån etableringen. McDonald's har nämligen betalat stora summor för att få kontroll över lokalen, vilket kan innebära högre kostnader i huset.

– Ett kontroversiellt, perverst beslut, minst sagt, säger kardinal Elio Sgreccia till den italienska tidningen La Repubblica, och menar att det är respektlöst mot resten av områdets traditionella arkitektur.

En av kardinalerna ska enligt TT ha gått så långt som att skriva ett brev till påven där han uppmanar den religiöse ledaren att bryta avtalet med hamburgerjätten, som sägs ge 300 000 kronor i månaden till Vatikanen. Det går inte för sig menar kardinal Domenico Calcagno, chef för Vatikanens fastighetsbyrå Aspa, som påpekar att avtalet är bindande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126