23948sdkhjf

Mångfaldigt prisade Brännland släpper limiterat

Iscider i samlingspaket och ny årgång av den efterfrågade fatlagrade varianten.
Året har bjudit på flera priser för cidermakaren Brännlands, baserad utanför Umeå. Tidigare i höstas tog de hem två utmärkelser på internationella cidertävlingen SISGA och någon vecka senare var det dags för ännu en dubbel i finska mathantverks-FM.

En stor del av grunden till Brännlands goda rykte de senaste året är deras fatlagrade iscider av årgången 2013. Den släpptes i beställningssortimentet på Systembolaget och sålde snabbt slut under sommaren. Nästföljande årgång har varit hett eftertraktad menar Brännland, som nu släpper 2014 års fatlagrade iscider.

– Vi är oerhört glada att den fatlagrade iscidern har mötts med så stor entusiasm. 2014 är om möjligt bättre än 2013, djupare och rundare både på näsan och gommen, säger Brännland Ciders vd Andreas Sundgren Graniti.

Iscidern har lagrats i 12 månader på begagnade franska ekfat, som tidigare använts för Chablis och Sauternes, och ska enligt Brännlands vara mycket bra för lagring.

Samtidigt släpper cidermakaren ett samlingspaket med tre cider, i en begränsad upplaga på 1 000 paket. Släppet återfinns i vissa Systembolag utspridda över hela landet, och bjuder på den tidigare nämnda fatlagrade cidern, tillsammans med den ståltankslagrade årgången från 2015 och Ellenäs Lobo 2015. Den senare är gjord på Lobo-äpplen från småländska Ellenäs, en av Sveriges äldsta äppelträdgårdar.

Den begränsade upplagan släpps 4 november.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094