23948sdkhjf

Hela Kalles blir hållbar

MSC-märkning klar för Kalles Kaviar-sortimentet – nu siktar Orkla på att certifiera hela sitt utbud.
Originalet MSC-märktes för redan tre år sedan, men sedan dess har Orkla Foods arbetat för att certifiera de resterande sju produkterna inom Kalles Kaviar-sortimentet.

– MSC-märkningen är viktig för oss för att säkerställa att våra produkter inte bidrar till utfiskning eller skadar vår havsmiljö. Vi vill ta ansvar så att konsumenterna kan känna sig trygga med att våra produkter alltid värnar om miljön, säger Henrik Strömqvist, marknadschef på Orkla Foods Sverige, i ett uttalande.

Genom MSC-märkningen, som utförs av oberoende organisationen Marine Stewardship Council, är alla delar av kaviarkedjan certifierat hållbara. Fisken kommer från ett miljömärkt bestånd, fiskaren är certifierad och beredaren av produkten likaså.

– Vi är stolta över det samarbete som vi haft med våra leverantörer och underleverantörer för att lyckas genomföra detta. Vårt mål är att alla våra produkter som innehåller fisk och skaldjur ska vara MSC- eller ASC-märkta senast 2020. Det är en tuff uppgift, men en utmaning som vi är redo att anta, säger Henrik Strömqvist.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063