23948sdkhjf

Bärkassebolaget i konkurs

Företaget med cirka 30 anställda kan inte betala sina miljonskulder.
Förpackningsföretaget Rimpac Emballage i Rimbo är försatt i konkurs. Företaget tillverkar plastförpackningar till dagligvaruhandeln, bland annat bärkassar på rulle, och har stora skulder som man inte kan betala, rapporterar Norrtelje tidning.

I slutet av oktober lämnade företagets vd in en konkursansökan, efter att två företag, ett av dem banken SEB, ansökt om att Rimpac Emballage skulle försättas i konkurs.

Enligt Norrtelje Tidning har Rimpac Emballage stora skulder – bland annat har SEB en fordran på drygt 32 miljoner kronor, tillsammans med en skuld på cirka 70 000 kronor till Kronofogden.

Rimpac Emballage, som har cirka 30 anställda, är ett dotterbolag till Rimpac AB. Enligt konkursförvaltaren finns det intresse för att låta de anställda gå över till moderbolaget, och ska se om det går att överlåta fler delar av verksamheten.

Enligt vd:n själv har problemen funnits i flera år, efter att man förlorat en viktig inkomstkälla.

– Vi tappade en kund som stod för 50 procent av omsättningen eller i kronor mer än 100 miljoner. Det har givetvis försämrat både kassaflöde och intjäningsförmågan. Sedan dess har vi anpassat de kostnader som vi kunnat. Dock var det givetvis svårt att återkalla gjorda investeringar, säger Rimpac Emballages vd Pierre Nordin till NT.

Dessutom har priserna pressats av billig import, samtidigt som man tillsammans med moderbolaget satsat tid och pengar på miljövänligare produkter. Moderbolaget kommer nu fortsätta med försäljningen av en del av dotterbolagets produkter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079