23948sdkhjf

Vitamin Well får ny huvudägare

Investeringsföretaget Bridgepoint går in i svenska dryckesföretaget – summan är ännu inte avslöjad.
Internationella investeringsföretaget Bridgepoint Development Capital har tecknat ett avtal om att köpa aktier i svenska Vitamin Well, och blir i och med det huvudägare i dryckesföretaget.

Fler detaljer än så delar ingen av parterna med sig. Nu vill Bridgepoint, som investerar i och jobbar aktivt med att utveckla framgångsrika tillväxtbolag i hela världen, att Vitamin Well ska accelerera den tillväxt som fått dem att bli ledande i Norden på funktionella drycker. Sedan tidigare är Bridgepoint ägare i bland annat brittiska cafékedjan Pret A Manger.

Enligt ledningen på Vitamin Well säkerställer investeringen en fortast tillväxt och gör dessutom att de kan utveckla produktsortimentet.

– Vi är exalterade över att välkomna Bridgepoint som ny huvudägare i Vitamin Well. Utöver att de tillför kompetens kring att utveckla internationella företag som befinner sig i en stark tillväxtfas har de även tillgång till ett etablerat europeiskt nätverk och finansiella resurser. Med Bridgepoint som huvudägare har vi möjlighet att öka takten på vår internationalisering samt fortsätta att utveckla nya och spännande drycker, säger Jonas Pettersson, vd för Vitamin Well.

I dagsläget finns varumärkena Vitamin Well, Vitamin Well Free, Nobe, Nocco samt Vitamin Well+ inom företaget.

– Vi är otroligt imponerade av det företag som teamet på Vitamin Well har byggt. Vitamin Wells produkter ligger helt rätt i tiden, då de möter konsumenters ökade medvetenhet om vad de dricker, säger Johan Dahlfors, partner och ansvarig för Bridgepoints investeringsverksamhet i Norden.

För att affären ska gå igenom måste den först godkännas av Konkurrensverket.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109