23948sdkhjf

Bageriet fick miljonorder inom helt nytt område

Utökningen till frallor ledde till nyanställningar.
Fram till för ett par månader sedan specialiserade Blekingebageriet Boalts Bröd sig på smörgåsbottnar. Sen vändes det, positivt sagt, på sin ända när en kund undrade om de kunde göra frallor också.

Det ledde till ett kontrakt som innebär att Boalts Bröd nu ska tillverka 2,5 miljoner frallor om året, skriver Blekinge Läns Tidning.

– Från det att vi gjorde det klart så hade jag två månader på mig att plocka fram maskiner. Det här är en helt ny produktion som vi inte har gjort tidigare, säger vd Christian Nilsson till tidningen.

Förra veckan var det dags att dra i gång frallproduktionen, som nu får samsas med smörgåsbottnarna en dag i veckan. I och med den stora omställningen har bageriet i Sölvesborg ännu en gång utökat personalstyrkan. Förra gången var i januari 2015, då man lämnade Osby för Sölvesborg.

Enligt Kristianstadbladet är rekryteringen klar, och bageriet ska nu ha tillsatt de tre nya tjänster som krävs för att klara av den nya omställningen som innebär att man tillverkar ojästa degämnen till sju olika sorters frallor.

Boalts Bröds omsättning uppgick till cirka 14,5 miljoner kronor förra året, vilket är mer än en fördubbling jämfört med 2012.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125