23948sdkhjf

Delicato vill värma med miljonbidrag

Skänker miljonbelopp till FN-organ tillsammans med stiftelse.
Delicato gör tillsammans med Stiftelsen Einar Belvén, uppkallad efter konditoribolagets grundare, en insats och stöttar FN:s flyktingorgan UNHCR med miljongåva. Det är den akuta situationen i Syrien som gör att de fördubblar förra årets gåva på 1 miljon kronor .

– Vi vet att hjälpbehovet är enormt och vill naturligtvis, som så många andra, göra det vi kan för att fortsätta att bidra. UNHCR gör tydlig och konkret nytta i allt från den mest akuta krishjälpen till att skapa trygga platser för utsatta människor. Vintern närmar sig och belastningen är oerhörd, både i Syrien och i de närliggande områdena. Här gör UNHCR en avgörande insats som vi vill stödja, säger Jörgen Bergqvist, vd för Delicato, i ett pressmeddelande.

Stiftelsen startades av Delicatos grundare Einar Belvén 1991, och man har bland annat tidigare stöttat Barncancerfonden genom donationer. I en kommentar till Dagens Industri menar vd:n Jörgen Bergqvist att Delicato stöttar med engagemang för integration i Sverige för de flyktingar som kommer hit, men att hjälpen genom UNHCR innebär ännu ett steg genom hjälp på plats.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078