23948sdkhjf

Förpackningsbolaget gör enorm satsning

Investerar 5,7 miljarder för att möta ökad efterfrågan inom livsmedelsindustrin.
Styrelsen för BillerudKorsnäs fattade igår beslutet att investera i en ny kartongmaskin vid produktionsanläggningen i Gruvön.

Det är den största framtidssatsningen i bolagets historia och en av de största i Sverige under de senaste åren.

Bakgrunden till satsningen är den ökande efterfrågan på hållbara förpackningslösningar för mat och dryck runt om i världen.

– Den stabila marknadstillväxten för vätskekartong och annan förpackningskartong tillsammans med vår spetskompetens inom området gör oss perfekt positionerade för att tillfredsställa den globala efterfrågan, säger Per Lindberg, BillerudKorsnäs vd och koncernchef.

Den nu beslutade investeringen om 5,7 miljarder kronor innebär att en ny kartongmaskin byggs vid produktionsanläggningen i Gruvön, samt att ombyggnationer görs i existerande massabruk.

Kartongmaskinen får en kapacitet om 550 000 ton kartong årligen och blir därmed en av de största i världen i sitt slag.

Maskinen kommer att producera vätskekartong, förpackningskartong, food service board och liner. Förutom tillväxten inom vätske- och annan förpackningskartong innebär beslutet en renodling av produktionsstrukturen inom koncernen.

Nuvarande pappersproduktion i Gruvön kommer successivt att flyttas till andra anläggningar inom koncernen i och med uppstartsperioden för den nya kartongmaskinen.

Investeringsprojektet startar omgående och produktionen beräknas starta under första kvartalet 2019.

Källa: BillerudKorsnäs

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078