23948sdkhjf

Fler än hundra anställda inom Konsum Värmland kan få gå

Uppsägningar och nedläggningar kan ske inom både bageri- och charkverksamhet.
Enligt uppgifter som Värmlands Folkblad tagit del av kan 120 anställda få gå från Konsum Värmland som del av en sparåtgärd. Enligt tidningen ska det finnas förslag på att Värmlandschark ska läggas ner, tillsammans med nästan hela bageriverksamheten, något som ska beslutas om på ett förvaltningsråd i nästa vecka.

Varken vd eller pressansvarig på Konsum Värmland kommenterar uppgifterna för tidningen, men det gör fackordföranden.

– Blir det så har Konsum Värmland ingen själ kvar, säger Per-Åke Wikström, facklig ordförande för Livs, till Värmlands Folkblad, och tillägger att fackföreningen tillsatt en arbetstagarkonsult som uppskattat läget inom organisationen. Enligt konsulten ska det finnas rum för lönsamhet om bageri- och charkverksamheterna effektiviseras.

Förslagen ska vara en del av en utredning som gjorts angående organisationens egenproduktion. Sedan 2011 har 75 personer samt vd:n sagts upp inom Värmlandscharks verksamhet, medan flertalet av Konsum Värmlands butiker lagts ner. I september sade organisationen upp 137 personer på lager- och transportavdelningen efter att man i stället lagt uppdragen centralt på Coop Sverige.

Enligt tidningen har Konsum Värmland gått back med 200 miljoner kronor, bara de senaste fyra åren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093