23948sdkhjf

Triumf Glass laddar för framtiden

Marknadsandelen ska öka och ny tillbyggnad av fabriken är på gång.
Just nu ser gräddproduktionen tunn ut för svenska glasstillverkare – på grund av råvarubrist har alla mejerier höjt priserna rejält. För Triumf Glass är tillgången redan säkrad, då Anders Müntzing, vd för glassbolaget, i en intervju med Dagens Industri berättar att de redan säkrat tillgången från Falköpings mejeri. Visserligen innebär det dyrare priset att glasspriset kommer gå upp, men det finns tankar om att börja kika på andra ersättare till den för glassbolagen så viktiga grädden.

– Man får kanske börja fundera på om man ska fortsätta göra glass bara på grädde, eller om vi ska börja gå över till vegetabiliskt fett. Grädde är lite godare, men det blir lite mer miljöbelastning, säger Anders Müntzing till Dagens Industri.

Trots att svenskens glasskonsumtion minskat från 14 liter per år till strax under 12 liter per år, tror Triumf Glass på framtiden – fram till 2018 siktar man mot att öka marknadsandelen från 20 till 25 procent. Samtidigt vill man utöka kapaciteten och planerar därför att bygga ut fabriken i Sävedalen utanför Göteborg, ett projekt som förväntas pågå under de närmsta två åren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095